Obilježavanje Dana kruha u prostorijama Srednje škole "Uskoplje"

  • PDF
  • Ispis
  • E-mail

 

Mjesec listopad je mjesec u kojem se na poseban način obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Obilježavanje Dana kruha u školama, doprinosi potpunijem odgoju, obrazovanju, podizanju svijesti o poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgradnji pozitivnih stavova i pravilnog emocionalnog odnosa prema prirodi.

Dana 10.10.2019 godine učenici naše škole Ivan Pilić,Iva Nikolić i Valerija Prskalo zajedno s kordinatorom vijeća učenika prof. Anitom Perić obilježili su "Dane kruha i dane zahvalnosti Bogu za plodove zemlje". Taj dan nas uvijek podsjeti kako trebamo biti zahvalni Bogu za dar osobnog života i prirode od koje svi imamo hranu. Veliki broj naših učenika povodom tog događaja donio je voće, povrće kolače, zimnicu i druge domaće specijalitete napravljene od kruha i zato vam veliko hvala.

Svim roditeljima zahvaljujemo na uloženom trudu, a posebno mamama i bakama koje su svojim vrijednim rukama sve to pripremile i koje brižno čuvaju stare domaće recepte.

Dana 11.10.2019 godine održat će se manifestacija "Dani kruha" u Kreševu na kojoj će sudjelovati i učenici Srednje škole "Uskoplje", zajedno s ostalim srednjim i osnovnim školama iz naše županije.