Srednja škola "Uskoplje" ulaže u elektro radionicu

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Učenici Srednje škole "Uskoplje" iz  područja elektrotehnike i mehatronike koriste suvremene setove elektrotehničke / elektroničke opreme za izvođenje praktičnih (radioničkih) vježbi.

Svjedoci smo ubrzanog razvoja elektrotehničkog i mehatroničkog područja u svijetu, kao i potrebe za kvalitetnim kadrom iz navedenog područja za svjetsko tržište. Kako bi učenike pripremili za tržište rada, njihovo teoretsko znanje i vještine nastojimo proširiti kroz praktične primjene koristeći se različitim oblicima setova, programskih (softverskih) rješenja iz elektrotehničkog područja. Od suvremene elektrotehničke opreme Srednja škola "Uskoplje" posjeduje razne oblike Arduino setova za vježbe, CNC tokarilicu i glodalicu za izvođenje osnovnih vježbi, Raspberry pi za projektiranje osnovnih video igara, te razne setove za izvođenje elektrotehničkih spojeva, aparata za lemljenje itd. 

"Teorija bez prakse je beskorisna, a praksa bez teorije opasna".

 

Posjet učenika Srednje škole "Uskoplje" Hrvatskom narodnom kazalištu Split

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Dana 28.studenog 2019. godine učenici četvrtih razreda (IVa i IVb) Srednje škole "Uskoplje" posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, gdje su nazočili opernoj predstavi pod nazivom"Rigoleto" . Voditeljice puta bile su profesorice Srednje škole "Uskoplje": Gabrijela Petrović, Biljana Glibo i Valentina Perić. Vrijeme od dolaska u Split do početka operne predstave učenici i voditelji puta proveli su u šetnji, zajedničkom druženju i razgledavanju grada Splita. Završetkom predstave učenici i profesori puni dojmova, novog opernog iskustva kreću prema Uskoplju, gdje sretno stižu u noćnim satima.

 

Nastup učenice SŠ"Uskoplje" Maje Juričić na svjetskom karate prvenstvu u Čileu

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Naša natjecateljica Maja Juričić sretno se vratila sa 11. SVJETSKOG PRVENSTVA za kadete, juniore i U21 koje se održalo u Santiagu de Čile. U konkurenciji je bilo 96 zemalja Svijeta i 1582 natjecatelja. Maja je završila natjecanje na 27.mjestu što je dobar rezultat te ušla među prvih 30 u kategoriji kate kadetkinje koji ostvaruju bodove u svjetskom poretku. Sretni smo jer je uz bodove s Europskog prvenstv prikupila i bodove sa Svjetskog.
Majin odlazak su uvelike olakšali naši sponzori kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo!

Na prvom mjestu to su Hrvati iz Welsa koji su po prvi put organizirali Uskopaljsku večer u Hrvatskom domu. Druženje je između ostalog imalo i humanitarni karakter kojim su podržali Majin odlazak na SP i organizaciju Božićnog sajma u Uskoplju.

Također, želimo se zahvaliti našim prijateljima Zaštitarskoj tvrtki Bilić-Erić iz Zagreba koja je velikodušno podržala odlazak u Čile.

Među sponzorima treba istaknuti JP Elektroprivreda HZ HB dd Mostar, zatim gospodina Reinera i Enduro-Connection, DomNet, ŠGD Šume Središnje Bosne d.o.o. Donji Vakuf, Pizzeria “Roma”, str. “Nada”, Kavana “Zečaj” te se zahvaljujemo također na podršci rodbini i prijateljima!

Maja se trenutno priprema za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Sloveniji 6.-8. prosinca 2019.

Želimo joj sreću!

 

Obilježavanje dana šećerne bolesti u prostorijama Srednje škole "Uskoplje"

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

14.studeni je dan šećerne bolesti ( dijabetesa) koji se na poseban način obilježava diljem svijeta. Učenici Srednje škole "Uskoplje" medicinske struke (IVc -odjel), medicinska sestra/medicinski tehničar, pod vodstvom mentorice Milene Lončar, prof. obilježili su dan šećerne bolest. Predavanje na temu dijabetesa izvela je učenica SŠ"Uskoplje" Fikreta Tiro. Svi djelatnici srednje škole "Uskoplje" imali su priliku za mjerenje razine šećera u krvi i kontrolu krvnog tlaka.

 

Nastup srednje škole "Uskoplje" u tjednom programu "Uskopaljskih jeseni"

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Srednja škola "Uskoplje" je imala svoju večer u tjednu "Uskopaljskih jeseni". Sudjelovali su učenici gimnazijskih odjela s dramskim i glazbenim radom u tim sekcijama.

Dramski program i konferansu je osmislila i uredila profesorica Greta Kuna. Konferansu je vodila učenica IIIa razreda, Valentina Bošnjak, u izravnom izričaju, a eho konferansu je obavljala Lora Mikulić, također učenica III a razreda. U igrokazu "Kombinacija boja" je  izrađena odora za glumce, a što je uradila gospođa Jasna Elez.

Igrali su učenici IIIa razreda: Ivan Pilić, Ana Crnov, Tijana Elez, Krešimir Škoro, Iva Arlović, Daria Glavaš, Lovro Lovrić, Daria Milić, te učenici IV b razreda: Matej Vejić, Andrea Pocrnja i Miroslav Ristanović.

U glazbenom dijelu koji je uredila profesorica Biljana Glibo izvedene su pjesme: " O jesenske duge noći" , Croatio iz duše te volim", "Lijepa li si". Solistica za prvu pjesmu bila je Iva Arlović, za drugu pjesmu solistice su bile: Tomislava Marinčić, Antonija Grubeša, Gloria Galić, Iva Jurina. Sve glazbene točke izvedene su uz pratnju benda "The Žohari".

 

Stranica 1 od 20

 Slikovni rezultat za PISA 2018

Slikovni rezultat za PISA 2018

Škola provodi informacijski sustav za elektronsko izdavanje svjedodžbi i uvjerenja učenika
Podatci o uspjehu svih učenika dostupni na klik miša
Analiza školskih podataka putem interneta

ministarstvo link slika

Image