Božični program Srednje škole "Uskoplje"

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Dana 20.prosinca 2019. godine u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu  G.Vakuf-Uskoplje održan je prigodni Božićni program Srednje škole"Uskoplje" pod nazivom "Isusov rođendan. Režiju i scenarij božićnog programa pripremile su profesorica Nikolina Tirić, kazališni dio programa i profesorica Biljana Glibo zajedno s zborom "Uskopaljke" glazbeni dio programa. U božićnom programu sudjelovali su učenici prvih (I) ,drugih (II) i četvrtih (IV) razreda gimnazije Srednje škole "Uskoplje". Posebno iznenađenje večeri, "šlag na kraju" bio je glazbeni dio u kojem je sudjelovao zbor profesora pod ravnanjem profesorice Biljane Glibo.

Veliko hvala svim sudionicima programa, jer smo doživjeli predivnu adventsku , božičnu priču u našem Uskoplju.

Završetkom božičnog programa djelatnici Srednje škole "Uskoplje" uputili su se na svečani božični domjenak koji se održao u restoranu "Uskopaljski dvori". Božični domjenak počeo je prigodnim govorom ravnatelja škole Davida Perića. U govoru je upučena srdačna božična čestitka svim djelatnicima srednje škole "Uskoplje", te dat kratki osvrt na povijesni razvoj Srednje škole " Uskoplje". Prikladnim poklonima nagrađeni su djelatnici SŠ "Uskoplje" koji su zaslužni za dodatnu promociju srednje škole,a to su: prof. Biljana Glibo, prof.Nikolina Tirić, prof.Greta Kuna i prof. Marija Barnjak.

Svečani dio programa nastavio se u božičnom ozračju uz pjesmu, veselje i smijeh.

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ žele djelatnici i uprava Srednje škole "Uskoplje".

 

Božićna čarolija srednje škole "Uskoplje"

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Pozivamo učenike, djelatnike škola, sve građane i građanke da dođu i uživaju u prigodnom Božićnom programu Srednje škole"Uskoplje".

 

Školski kviz općeg znanja učenika Srednje škole"Uskoplje"

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Dana 11.12. 2019 godine u našoj školi održan je prvi školski kviz općeg znanja na kojem je sudjelovalo 14 timova po 4 igrača. Opsežne mjesečne pripreme su danas kulminirale u prazniku znanja i korištenja suvremenih edukacijskih pomagala. Koristeći didaktičku Kahoot aplikaciju za učenje naši timovi su odmjerili snage iz svih znanstvenih i umjetničkih područja kojim su podučavani u našoj školi. Posebno nas veseli veliki odziv učenika, skoro iz svih zanimanja i razreda, ali i regija od Bugojna, Gornjeg Vakufa-Uskoplja do Rame. Kviz je organizirala i koordinirala prof.Marija Barnjak uz nesebičnu pomoć svih kolega koji su dostavljali pitanja za svoja nastavna područja. Uprava škole i načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje su iskazali financijsku potporu i pobjednicima osigurali vrijedne nagrade.

Čestitamo pobjednicima na znanju momčadi Logos , učenicima Ivanu Piliću,Lovri Lovriću,Jurici Cvrtku i Krešimiru Škari, a ostalim momčadima na sudjelovanju!

 

Srednja škola "Uskoplje" ulaže u elektro radionicu

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Učenici Srednje škole "Uskoplje" iz  područja elektrotehnike i mehatronike koriste suvremene setove elektrotehničke / elektroničke opreme za izvođenje praktičnih (radioničkih) vježbi.

Svjedoci smo ubrzanog razvoja elektrotehničkog i mehatroničkog područja u svijetu, kao i potrebe za kvalitetnim kadrom iz navedenog područja za svjetsko tržište. Kako bi učenike pripremili za tržište rada, njihovo teoretsko znanje i vještine nastojimo proširiti kroz praktične primjene koristeći se različitim oblicima setova, programskih (softverskih) rješenja iz elektrotehničkog područja. Od suvremene elektrotehničke opreme Srednja škola "Uskoplje" posjeduje razne oblike Arduino setova za vježbe, CNC tokarilicu i glodalicu za izvođenje osnovnih vježbi, Raspberry pi za projektiranje osnovnih video igara, te razne setove za izvođenje elektrotehničkih spojeva, aparata za lemljenje itd. 

"Teorija bez prakse je beskorisna, a praksa bez teorije opasna".

 

Posjet učenika Srednje škole "Uskoplje" Hrvatskom narodnom kazalištu Split

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Dana 28.studenog 2019. godine učenici četvrtih razreda (IVa i IVb) Srednje škole "Uskoplje" posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, gdje su nazočili opernoj predstavi pod nazivom"Rigoleto" . Voditeljice puta bile su profesorice Srednje škole "Uskoplje": Gabrijela Petrović, Biljana Glibo i Valentina Perić. Vrijeme od dolaska u Split do početka operne predstave učenici i voditelji puta proveli su u šetnji, zajedničkom druženju i razgledavanju grada Splita. Završetkom predstave učenici i profesori puni dojmova, novog opernog iskustva kreću prema Uskoplju, gdje sretno stižu u noćnim satima.

 

Stranica 1 od 20

 Slikovni rezultat za PISA 2018

Slikovni rezultat za PISA 2018

Škola provodi informacijski sustav za elektronsko izdavanje svjedodžbi i uvjerenja učenika
Podatci o uspjehu svih učenika dostupni na klik miša
Analiza školskih podataka putem interneta

ministarstvo link slika

Image