SREBRO ZLATNOG SJAJA

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

U Bugojnu 22. 4. 2017. održalo se kantonalno natjecanje za srednje i osnovne škole u prezentaciji Projekta građanin. Nastupilo je ukupno 11 ekipa, a naša je škola sudjelujući prvi put, nakon 10 godina stanke, u žestokoj konkurenciji osvojila drugo mjesto.

Projekt o ruševnim i napuštenim objektima koji prijete zdravlju i sigurnosti ljudi naziva BETONSKI SPAVAČI, PROBUDITE SE! realizirale su i prezentirale učenice IV b odjela izborne nastave iz filozofije: Ana i Ivana Tomas, Ana Barišić, Klara Vukadin, Gabrijela Vidović, Nikolina Remić, Iva Miličević uz pomoć uskopljanke Katarine Šako . Višemjesečne pripreme ekipe i realizaciju projekta je vodila profesorica Marija Barnjak, s podrškom ravnatelja  Davida Perića i profesorice Grete Kuna.

U analizi ovog problema ekipa je ponudila konkretna rješenja kao što su: izrađen popis ruševnih objekata koji dosad nikad nije u potpunosti sačinjen, izrađene letke s kontakt brojem za prijavu opasnosti od ovih objekata, prijedlog godišnje organizacije „Najljepše dvorište“, razrađen plan zaštite s jasnom linijom nadležnosti i postupanja, prijedlog nacrta podzakonskog akta lokalnom zakonodavcu za sustavno i dugoročno uklanjanje ovog problema Obavile su preko 15 interviewa sa svim odgovornim osobama i zainteresiranima da se ovaj problem riješi. Analizirali su sva odgovarajuća zakonska rješenja te njihove prednosti i nedostatke. Uputili su zahtjeve svim razinama vlasti za uključenje u ovaj problem i dobile podršku građana s preko 300 potpisa u peticiji i najvažnije dobile podršku od svih nadležnih osoba na općinskoj razini, a posebno načelnika općine Bugojno s financijskom potporom u ovom poslu.

„Portofoliij SŠ“ Uskoplje je vizualno, umjetnički, tehnički i sadržajno bio najbolji portofolij, a dokumentacija najpedantija i najbolje odražava stvarni rad na terenu ove ekipe “ – složili su se suci.

„Naš trud je prepoznat što nas jako veseli, pa s iskustvima prezentacije projekta na kantonalnom natjecanju nastavljamo daljnje aktivnosti za poboljšanje životne sredine u kojoj živimo na opću dobrobit svih naših sugrađana.“ – rekla je učenica Ana Tomas.

Čestitamo pobjednicima, a našoj školi želimo još mnogo uspješnih prezentacija, a ponajviše ovako vrijednih, sposobnih i vještih mladih ljudi.

Facebook stranica :)


 

Recital „ 14. postaja za 14. stoljeća

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Recital „ 14. postaja za 14. stoljeća …„ postavili su učenici SŠ „Uskoplje“ u dvorani za tjelesnu i zdravstvenu kulturu u srijedu 12. ožujka 2017. godine u 13 sati.

Prigodan teksta je svjedočio trpljenje hrvatskog naroda kroz stoljeća, molitvama sv. Brigite je spomenuta  i Isusova muka koja je temelj ovom korizmenom vremenu. Ovim recitalom su objedinjena trpljenja hrvatskog naroda kroz stoljeća, franjevačko zalaganje na očuvanju povijesnog naslijeđa, vjera u Krista, žrtva Isusova i ostavljanje mladim pokoljenjima našu vjeru i tradiciju.

Tekst prilagodila i okupila učenike profesorica Greta Kuna. Glazbeni dio priredila pedagoginja Anita Perić i učenica Nikolina Vidović koja je vokalom oplemenila recital. Tehnički dio recitala pripremio profesor Josip Barnjak i tajnica Ljiljana Zeko, a učenici recitatori su:

IIb  Tomislav Tokić        IIc  Marija Katović      IIIc  Sara Petrović       IV b Ana Tomas             IVc Andrej Jurleta

       Mihaela Bagarić            Ilija Brizar                  Antonela Matić          Gabrijela Vidović            Ivan Matić

       David Udovčić              Viktor Šekerija            Renata Radić              Ivona Dilber                 Ivona Plejić

                                                                       Monika Grubeša                                          Zvonimir Jurleta


 

Obilježen svjetski dan zdravlja

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Povodom obilježavanja svjetskog dana zdravlja 7.4.2017. učenici Srednje škole Uskoplje su pod vodstvom doktorice Ane Novaković i medicinskih sestara Ružice Pilić i Irene Žulj, prigodnom javnom zdravstvenom akcijom na dvije lokacije u gradu organizirali mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Odziv građana je bio iznimno dobar, a imali su i priliku dobiti potrebne medicinske savjete. Akciju je podržao  Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje.

 

Klokan matematičar izazov

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Učenici Srednje škole Uskoplje, iz razreda Ia. i Ib., su 6.4.2017. u 12:00 sati, su sudjelovali na Klokan matematičar izazovu u službenoj konkurenciji, radeći u isto vrijeme sa ostalim učenicima zadatke, pod nadzorom profesorice Marije Ljubas, na  jedinstvenim obrascima i tiskanim zadatcima za izazov.

Rezultati natjecanja biti će objavljeni 3. svibnja 2017. godine na www.klokan-matematicar.ba, a ostali učenici mogu svoje rezultate saznati kod koordinatora škole. Klokan Matematičar bez granica je međunarodna neovisna inicijativa čiji zadatak je organizirati jednom godišnje Kangourou izazov sa osnovnim ciljem promoviranja matematike među mladim ljudima.


 

Škola ulaže u kabinet mehatronike i elektrotehnike

 • PDF
 • Ispis
 • E-mail

Od danas učenici će moći koristiti suvremene setove i strojeve na radioničkim vježbama u koje je škola uložila više od 8000 KM svojih sredstava, u svrhu poboljšanja radioničkih viježbi.

 

Mehatronika je interdisciplinarno područje koje se temelji na elektrotehnici, strojarstvu, informatici i robotici. Tehničar za mehatroniku stječe znanja i vještine iz navedenih područja. Kompetencije koje se dobiju obrazovanjem predstavljaju sintezu svih navedenih područja i vrlo im je široka primjena u praksi. Znatan dio vještina stječe se izvođenjem radioničkih vježbi na kojima učenici primjenjuju teorijska znanja korištenjem mikrokontrolera, arduino setova, CNC uređaja, setova za proizvodnju tiskanih ploča te različitih softverskih rješenja u programiranju i projektiranju, kao i znanja iz robotike, digitalne elektronike i vođenja procesa korištenjem računala.

 

Stranica 1 od 13

Iz Arhiva

 • Obilježen dan planeta Zemlja
  Obilježen dan planeta Zemlja
  Opširnije
 • Posječenost školskog programa na 17. Uskopaljskim jesenima
  Nastup Srednje škole „Uskoplje“ na XVII. Uskopaljskim jesenima
  Opširnije
 • Izvješće o uspjehu učenika u učenju na kraju Nastavne 2013/14. godine
  Izvješće o uspjehu učenika u učenju na kraju Nastavne 2013/14. godine.
  Opširnije
 • Pedagoško istraživanje
  Pedagoško istraživanje
  Opširnije


Škola provodi informacijski sustav za elektronsko izdavanje svjedodžbi i uvjerenja učenika
Podatci o uspjehu svih učenika dostupni na klik miša
Analiza školskih podataka putem interneta

ministarstvo link slika

Image