I N F O R M A C I J E

 
   
 


 
Početna stranica

 
RADNA AKCIJA


22.9. 2010. godine učenici naše škole (4 učenik) izveli su radnu akciju u suradnji s HU ''Samarita'' Vidovice na čišćenju uz glavnu prometnicu od ulaza u Vidovice i kroz Kopanice. HU su zastupali Smiljan Šokić i Niko Dominković, koji je prikupljeni otpad odvozio svojim kombijem. Nastavnica Janja Župarić predvodila je učenike naše škole. Udruga je osigurala vreće za prikupljanje smeća, sokove i slatkiše za učenike.
Ovom akcijom s obje strane uz cestu prikupljena je veća količina plastičnih boca, vrećica i ostalog otpada. Akcijom čišćenja glavne prometnice učenici su željeli skrenuti pozornost svim putnicima i vozačima koji se kreću ovom prometnicom da ne bacaju otpad uz cestu i time zagađuju okoliš. 
Napominjemo da je HU ''Samarita'' Vidovice u ovoj školskoj godini osigurala 20 obroka u učeničkoj kuhinji za učenike naše škole.

 

 

     
   

Humanitarna akcija u našoj školi

Povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana, djelatnici i učenici  naše škole održali su jednu radionicu. Od 1.12. do 10.12 2010. godine učenici članovi sekcija Crveni križ, Civitas i učiteljice Jelena Oršolić, Ljiljana Mišković, Zorica Raguž-Osmanagić, Amela Maloparić i volonterka-pedagoginja Silvija Oršolić, pravili su božićne ukrase i čestitke. Prodaja je održana 12. 12. 2010. godine ispred Crkve. Ukrase su prodavale učenice: Jasmina Matea Mikić, Eva Župarić, Elena Klarić, Dajana Dominković, Katarina Matanović i Helena Jović s učiteljicama. Na radost svih učenica i učiteljica kupci su bili oduševljeni. Radovi su bili prodani za manje od pola sata, a od prodaje je skupljeno 270 KM. Dio učeničkih radova su sljedeći tjedan odnijele žene iz Kopanica i prodale ih za 60 KM, tako da smo imali ukupno 330 KM. Od prikupljenog novca svaki od 141-og učenika je dobio vrećicu slatkiša kao božićni dar.

 MARTINA LUKAČEVIĆ VII. raz. (novinarska sekcija)

 

 

 

 

Humanitarni koncert ''DAR ŽIVOTA''

 

5.3.2011. godine Srednja škola fra Martina Nedića i UG BH Azizija organizirali su humanitarni koncert pod nazivom ''Dar života'' za pomoć osnivanja udruge ''Udruga djece i roditelja oboljelih od dijabetesa''. Na koncertu su nastupile: OŠ Orašje, OŠ Tolisa, OŠ Vidovice, OŠ Domaljevac, OŠ Oštra Luka - Bok, OŠ Donja Mahala, Ruah, Glazbena škola, Kud kralj Tomislav, UG BH Azizija i Srednja škola Orašje. Svi sudionici su se predstavili s jednom točkom zabavno-glazbenog karaktera čime su htjeli dati podršku organizatorima, a posebno samoj udruzi. Osim nastupa učenici pojedinih škola su izrađivali rukotvorine koje su prodavali na ulazu, a čiji je prihod također bio za pomoć osnivanja spomenute udruge.

Našu školu su predstavile dvije točke: ritmička sekcija uz pjesmu Alexandera Rybaka - Fairytale i Marko Katić solo izvedbom, pjesmom Jelene Radan Leti do snova. Sam nastup naših vrijednih učenika je tu večer bio prava bajka i bio je pravi užitak vidjeti mlade ljude kako daju dio sebe i kako žele uvijek pomoći kada treba. Sanjajmo i mi zajedno i letimo u ostvarenje svojih snova i pomozimo jedni drugima ostavariti snove. Također, vrijedne ruke naših učenika izradile su mnoštvo zanimljivih predmeta koje su tu večer prodavali i tako novčano pomogli osnivanje udruge. Ovim putem, organizatorima, a posebnoj samoj udruzi ''Udruga djece i roditelji oboljeli od dijabetesa'' želimo puno uspjeha u njihovu radu i ostvarenje svih ciljeva, a mi ćemo uvijek biti spremni pomoći i podržati ovakve podhvate.

 

 

Božićna radionica

Kao i dosadašnjih godina i ove smo godine u našoj školi oraganizirali božićnu radionicu. Ove godine je radionica bila drugačija po tome što su u istoj sudjelovali djelatnici škole. Naime, kako je prosinac mjesec kada se bliži kraj prvoga polugodišta, a s njim i zaključivanje ocjena mi smo naše učenike oslobodili rada, ali smo ih samo zamolili da nam pomognu u prodaji i predstavljanju naših radova. Izrađivali smo božićne čestitke, aranžmane, adventske vijence, ukrase... Sve izrađeno smo prodavali poslije nedjeljnih misa. Cilj ove radionice je bio prikupljanje sredstava za nabavku Orffovog instrumentarija i ozvučenja za školu. Prodajom smo sakupili 700KM. Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i podržali našu akciju.

 

 

 

 

 

27. travnja 2012. godine ucenici naše škole u suradnji s HU „ Samarita“ , a uz nazocnost djelatnika PU Grozdana Lastavice postavljali su improvizirane znakove uz cestu na relaciji Vidovice-Jenjic-Kopanice.

 

Želimo da pogled na slogan „Ciste i zdrave naše drage Vidovice, Kopanice i Jenjic“ probudi savjest mještana i da ne dozvole da se gušimo u vlastitom smecu, nemojmo nanositi štetu sebi, svojoj djeci, opcini i zemlji, uopceno naše zemljište se cisti od zaostalih ratnih mina, ne dopustimo da ga sada preplavi otpadni materijal.

 

Nadamo se da ce malodobnici koji voze skutere na našim prometnicama obratiti pozornost na ove znakove i shvatiti koliko su važni njihovi životi. Cilj je s rijeci prijeci na djela, a svaki vid educiranja je dobro došao.

 

 

Ravnatelj škole:

Janja Župaric