Pocetna
O skoli
Nastava
Arhiva
Lokacija
Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

ARHIVA

Proslava Dana škole

21.3.2004.

Sve škole proslavljaju svoj dan pa tako i naša ... Dvadeset i prvoga ožujka obilježavamo Dan škole. Toga dana, daleke 1913. godine rodio se veliki hrvatski književnik Ivan Goran Kovačić čije ime nosi naša škola. Posebno nas raduje to što na taj dan počinje najljepše godišnje doba, proljeće.
Svake godine organiziramo natjecanja u sportu i znanju. Ove godine sportska natjecanja bila su u košarci inogometu. Djevojčice su igrale košarku, a dječaci, naravno, nogomet jer oni tvrde da je to "muški sport".
Igrali smo protiv naših prijatelja iz Fojnice. U košarci smo pobjedu odnijele mi, djevojke iz Gojevića, a u nogometu su bolji bili dječaci iz Fojnice. Što je najvažnije, sve je prošlo sportski i bez svađe. Pobjeda i nije bila nikome toliko važna i svi se slažemo da je ipak najvažnije sudjelovati. A kakvo bi to bilo natjecanje bez bodrenja navijača? Naravno, svaka ekipa je imala svoje! Kada smo igrali košarku, postigla sam svoj prvi koš na utakmici. Bio je to predivan osjećaj! Svi su mi pljeskali i ponavljali moje ime.
I učenici nižih razreda su se natjecali. Njima je taj dan bio poseban zbog toga što su došle i njihove simpatije iz Fojnice.
I ove godine ćemo uz pomoć nastavnica Gordane Oroz i Daliborke Čelan organizirati Eko-kviz. Natjecat će se četiri grupe: dvije iz Fojnice i dvije iz Gojevića. Pobjednici idu na županijsko natjecanje u Travnik. Tim kvizom proširujemo naša znanja iz ekologije, ali se također i dobro zabavljamo.
Nakon natjecanja osjećali smo se jako umorno i iscrpljeno, ali imali smo i jak razlog za to. Unatoč umoru svi smo bili zadovoljni i sretni i vjerujem da će nam ovaj Dan škole svima ostati u nezaboravnom sjećanju.
 

Marlena Šušnjara VII1

 


IZ DNEVNOG AVAZA

20.3.2004.


TAMBURICE

veljača, 2004.Već 3 mjeseca se u prostorijama naše škole održavaju probe tamburaškog orkestra koji vodi fra Mirko Majdandžić, a koji broji 20 članova. Članovi orkestra su uglavnom učenici naše škole.
 

 

Branimir Miličević - berde
Ana Miletić - prim
Daniela Miletić - prim
Sanja Šero - prim
Marko Bućo - prim
Petar Oroz - prim
Gabrijel Kuliš - prim
Marija Tuka - prim
Mario Bošnjak - prim
Monika Miličević - basprim
Marija Miletić - basprim
Sindi Bekrić - basprim
Vesna Bošnjak - basprim
Petar Tuka - gitara
Ana Kalem - gitara
Ivica Oroz - gitara
Valentina Barešić - gitara
Tanja Miličević - gitara
Milana Bošnjak - mandolina
Marija Kalem - mandolina
Ivan Komšić - kontra

Na izbornoj skupštini Hrvatskog katolickog prosvjetnog drustva "Rodoljub", održanoj u Fojnici u petak, 28. veljače, u hotelu Reumal tamburasi su za ime svoga sastava uzeli "Rodoljub".
Oni su izveli nekoliko skladbi na pocetku i tijekom prebrojavanja glasova.