Hotel Marben, Međugorje
 

Click for the latest Mostar weather forecast.

IZLETI

Mostar - Grad nastao na obalama Neretve poznat je po svojim mostovima, a najpoznatiji od njih je Stari most koji je sagrađen između 1557 - 1566 godine. Djelo je turskoga graditelja Hajrudina. Njegov elegantni luk dug je 30 i visok 20 metara. Stari most je na popisu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Srušen je u ratu 1993., a potpuno obnovljen 2004. Okolina Staroga mosta jedan je od najboljih primjera orijentalne arhitekture.

30min

Slap Kravica - Slap Kravica se nalazi nekoliko kilometara od Ljubuškoga u Bosni i Hercegovini. Najveći je od više slapova na rijeci Trebižat, ponornici koja ima čak devet imena. Posjetite li ga za vrućih ljetnih dana uživat ćete u pogledu na zelenilo i vodu, a moći ćete se okupati u jezeru podno slapa. Ovaj prirodni fenomen udaljen je tek desetak kilometara od Međugorja pa ga možete posjetiti tijekom istog izleta.

15 min

Hutovo blato  - Park prirode "HUTOVO BLATO" je jedan od najbogatijih rezervata močvarnih ptica u Europi. Površina mu je 7 441 ha, sa svojih 6 jezera i šezdesetak vrela, predstavlja oazu mira i prirode.Organiziraju se jednodevni izleti, fotosafari i športski ribolov.

30min

Dubrovnik - nije samo biser hrvatskoga Jadrana nego grad jedinstven u svijetu. Nastao na hridi podno Srđa svoj procvat zahvaljuje Republici čiji diplomati su znali i s Venecijancima i Osmanlijama, čiji trgovci su karavanama robu prevozili kopnom, a pomorci Sredozemljem, pa sve do Novoga Svijeta. Procvat obrtništva i umjetnosti stvorio je ovaj prelijepi grad opasan zidinama koji je danas jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu.

2h

Split - kulturno i gospodarsko središte Dalmacije. Grad Split, grad pod zaštitom UNESCO-a,  smjestio se na najtoplijem području sjeverne obale Sredozemlja, u samom središtu Jadranske obale i u neposrednoj blizini rijeka Jadro i Žrnovnica koje ga već 1700 godina napajaju vodom. Njegova blaga klima sa 2700 sunčanih sati godišnje, pretvara ga i usred zime u oazu u kojoj se u zavjetrini može uživati na suncu. Industrijski, sveučilišni i gospodarski centar regije svoju "zelenu dušu" čuva na brdu Marjan smještenom na zapadnom dijelu poluotoka, gdje park-šuma nadomak gradu pruža ugodu mirnih i od gradske buke sačuvanih šetnica pod borovima uz more

2h

Sarajevo - Grad Sarajevo se smatra jednim od najvažnijih gradova na Balkanu te ima dugu i bogatu povijest još od 15.stoljeća kad su ga osnovali Turci iz Otomanskog carstva.Zahvaljujući svom zemljopisnom položaju ,od svog osnutka grad je pod utjecajem raznih kultura i civilizacija koje su se ovdje susrele te borile jedne protiv drugih a na kraju se izmiješale i pomirile.
Ovo je mjesto gdje je ubijen nadvojvoda Franz Ferdinand,što je pokrenulo Prvi Svjetski rat a ne tako davno, godine 1984.ovdje su održane Zimske Olimpijske Igre.

2h

Imotski – Srednjovjekovni grad smješten u zaleđu Dalmacije, blizu bogatog plodne doline (Imotsko polje) sa dobro održavanim vinogradima. Poznat po svojim modrim i crvenim jezerima. Ova jezera, kao i mnoga druga nastala su urušavanjem podvodnih špilja, a ima ih 19, smještenih u bližoj ili daljoj okolici grada. Crveno jezero najdublje je u Europi.
Ston - Na uskoj prevlaci kojom se poluotok Pelješac veže s kopnom nalaze sa dva mjesta, Veliki i Mali Ston, povezana dugačkim zidinama s 20 kula i tvrđava. Veliki Ston je urbanističke organiziran po uzoru na Dubrovnik, dok je Mali  Ston nastao iz ribarskoga naselja i tu je tradiciju zadržao do danas.  Stonjani su nadaleko poznati uzgajivači školjaka, pa u lokalnom restoranima možete probati sve morske specijalitete.

1h

U blizini Međugorja imate mnoga zanimljiva mjesta za izlete.